En målare vid huset brevid

Tjabba alla läsare! Vilken otroligt härlig dag i Gränna det är, jag ligger ute på solsängen och jobbar på brännan lite. I grannhuset jämte så är det full fart på tomten, där står en målare och penslar på husväggen samtidigt som det är någon snickare som hamrar och spikar på något byggprojekt. Jag kan verkligen tänka mig hur skönt det måste vara som målare nu på sommaren när man är ute och jobbar, att få stå där i fridfullheten och njuta av det underbara vädret. Samtidigt kan jag undra om man inte tröttnar lite på värmen till slut, jag menar tänk er själva att varje dag stå där ute i 25 grader och måla. Hur mycket uppskattar man solen efter några veckor svettandes i hettan. Jag tror att de flesta vars yrke är målare kan tycka att det är väldigt härligt i början av sommaren, när vi inte haft värme på nästan ett år. Sen tror jag att det blir mer av en börda efter några veckor, men vad vet jag. Det är inte så att jag själv är målare eller arbetare utomhus för den delen heller. Jag borde egentligen också anställa en målare för att måla om mitt hus. Egentligen ska huset vara vitt men nu vet jag inte riktigt vad jag ska kalla den här nyansen som täcker alla husväggar, vit färg är det åtminstone inte den saken är jag tämligen säker på. Eller så åker jag och köper lite färg för att själv göra jobbet, jag är ändå semester och massa tid över till att göra sådana här saker. Fast det betyder att jag måste resa mig upp från solsängen och det vet jag inte om jag är så sugen på just nu. Jag förskjuter nog det problemet till imorgon och så får vi se om jag känner för att göra det då.